BK Krnov

Junioři U19 - Nadregionální soutěž

2017-03-13 10:15:09
11.03.2017 BK Krnov U19 - BK Lipník nad Bečvou 66:62 (22:12, 38:34, 52:57)
Sestava:Kortiš Vojtěch 19bodů (trojky: 3, TH: 0/0, fauly: 0), Gazdík Adam 15bodů (trojky: 2, TH: 1/2, fauly: 2), Choma Daniel 11bodů (trojky: 1, TH: 2/4, fauly: 0), Klíma Richard 10bodů (trojky: 0, TH: 2/6, fauly: 4), Vidlička Vojtěch 5bodů (trojky: 1, TH: 0/0, fauly: 2), Petr Pospíšil 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Čepek Richard 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Kopecký Jan 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Eckl Daniel 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Janalík Jan 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1)
Lipník2.jpgDruhý zápas byl úplně o něčem jiném. Byl to opravdu boj, kde se střídalo vedení na obou stranách. Chvilku jsme tahali my, chvíli soupeř. A vypadalo to, že se nakonec bude radovat on. Ale radovat jsme se mohli na konci zápasu my, protože hosté udělali v závěru dvě obrovské chyby, které nám pomohly získat vytoužené medaile. Prokázali jsme vůli po vítězství, ve které ještě dvě minuty před koncem nikdo nevěřil. Zisk třetího místa je po konci sezóny, která se pro nás nevyvíjela kladně, překvapením. Ovšem o to cennějším.
Hosté na začátku zápasu dopsali na soupisku čtyři hráče, kteří hrají ligu ve Zlíně. Dva kmenoví, kteří hostují do Zlína a dva naopak. A najednou to mělo být úplně jiné družstvo. Úvodní minuty sice tito hráči nestihli, ale nastoupili už do první čtvrtiny. Začátek nám vyšel a rychle jsme získali náskok 14:2, ale pak už začali úřadovat "ligáči". Hra Lipníku najednou dostala úplně jiný rozměr, bylo vidět, že hráči jsou prostě o level výše. Ale také my jsme mohli zapojit do hry Vojtu, který dojel ze zápasu v Opavě a byl hodně znát. Náskok, získaný v prvních čtyřech minutách jsme drželi zuby nehty, ale přece jen se hosté dotáhli na rozdíl čtyř bodů. A hostům patřila hlavně třetí čtvrtina. V ní se jí dařila střelba trojek, čímž se nám začali bodově vzdalovat. Navíc po odstoupení Pospy v první čtvrtině pro zranění, jsme neměli adekvátní náhradu na atletické pivoty soupeře. Proto musel stále hrát Gazďa, který toho měl už plné zuby. Hosté využívali toho, že nestíháme rotovat v obraně a neustále svůj náskok navyšovali. Ve 35. minutě vedli 61:52 a my jsme byli psychicky dole. Hráči už nevěřili, že by tento zápas mohli zlomit. Ale pomohl oddechový čas. Kluci si řekli, že to ještě zkusí, protože je to poslední zápas této sezóny. Zlepšili jsme obranu a do té doby lehce skórující soupeř nám nedal ani jeden koš ze hry. Naopak o naše body se podělilo hned pět hráčů. Nejprve Chomič s Vojtou snížili na 58:61, po faulu hosté zvýšili šestkou na 58:62, to chyběly dvě minuty do konce. Pak snížil šestkou Adam a košem Ríša. Hosté si proto vzali další oddychový čas po kterém vyhazovali na naší polovině. Ale míč vyhodili tak, že jsme ho získali my a faulován byl Chomič. Ten obě šestky proměnil a po dlouhé době otočil stav na 63:62. Hosté měli míč, ale udělali fatální chybu v rozehrávce. Ríša šel sám na koš, ale byl opět faulován. Proměnil sice jen jednu šestku, ale už jsme vedli o koš. Ovšem poslední útok hosté nezakončili úspěšně a v protiútoku po dlouhé přihrávce dal poslední koš sezóny Piškot. Drama se šťastným koncem bylo konečnou tečkou za letošní mistrovskou sezónou juniorů. Třetí místo je úspěch, vzhledem k vývoji naší hry, která měla hodně kolísavý průběh. Jednou jsme zahráli výborně, podruhé mizerně. A proto považujeme pomyslnou bronzovou medaili za vynikající výsledek...
Autor: Jan Kovařík