BK Krnov

Muži: BK Krnov - BK Opava B

2017-09-04 13:29:19
MužiA.jpgBK Krnov - BK Opava B 67:75 (8:6, 28:32, 41:51)

Sestava= Chudoba 6, Čarnecký 3, Zápalka, Velčovský, Matiaško, Strnisko 18, Janoš 7, Blažek 23, Janovský 6, Vidlička 2, Durišík 2

První přípravný zápas na druholigovou sezónu se nám docela vydařil. I když ne všichni hráči byli s výsledkem spokojeni. Mohli jsme zahrát mnohem lépe. Pokud byla na hřišti základní sestava, dělali jsme hostům velké problémy a byli jsme asi o kousek lepší. Po vystřídání jsme nebyli tak úspěšní v obraně, což pomohlo mladému celku hostí k obratu skóre. Hru soupeře tvrdilo trio Bukovjan, Vlček a Slavík, přičemž ten posledně jmenovaný se jevil jako nejnebezpečnější hráč, který se prosazoval jak pod naším košem tak i z trojek. My jsme předvedli mnoho krásných akcí, ale bohužel jsme nestačili správně rotovat v obraně a tak soupeř skóroval často z volných pozic. Ale už se ukázalo, jakou posilou bude náš bývalý odchovanec a dlouholetý hráč Opavy Kuba Blažek. Jeho přítomnost na hřišti je hodně znát a pomáhá to i ostatním spoluhráčům k lepšímu výkonu. Další posilou na rozehrávku je opavský junior Dominik Janoš. I ten ukázal, že by mohl být platnou náhradou, která bude krýt záda Michalovi Čarneckému.
My jsme do tohoto utkání nastoupili po dlouhé prázdninové přestávce, kdy tým spolu prakticky netrénoval a bylo to patřičně znát. Hosté měli daleko efektivnější střelbu než my a to tento zápas rozhodlo.
Autor: Jan Kovařík