BK Krnov

Muži 2. liga

2017-10-09 12:28:00
08.10.2017 BK Krnov Muži - BK Lipník nad Bečvou 81:59 (24:16, 42:30, 58:48)
Sestava:Blažek Jakub 29bodů (trojky: 0, TH: 5/6, fauly: 2), Kukla Ondřej 15bodů (trojky: 0, TH: 5/5, fauly: 3), Martikán Petr 12bodů (trojky: 2, TH: 2/2, fauly: 3), Strnisko Petr 10bodů (trojky: 1, TH: 3/4, fauly: 1), Durišík Jiří 7bodů (trojky: 1, TH: 0/0, fauly: 1), Vidlička Adam 6bodů (trojky: 0, TH: 0/4, fauly: 3), Janoš Dominik 2bodů (trojky: 0, TH: 2/2, fauly: 1), Zápalka Tomáš 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Koutný Pavel 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Chudoba Miroslav 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
V neděli jsme ve druhém zápase přivítali rovněž nováčka soutěže, vítěze oblastního přeboru Střední Moravy. To byl teoreticky snadnější soupeř než ValMez, ale bohužel jsme tento první vítězný zápas odnesli i zraněními klíčových hráčů. Třísla trápily Michala, Venca měl oteklé koleno. Když přidáme další marody Velču, Jana či dlouhodobého maroda Blejchiho, chybělo najednou hned pět hráčů. A to nastoupil i náš veterán Kuťa, který se necítil zrovna nejlépe. A tady se ukázala prozíravost trenéra Čarneckého, který pro náš tým angažoval dva mladíky z prvoligového týmu Opavy (Kukla a Martikán) s juniorem Janošem. Pokud by v tomto zápase nehráli, nemuseli bychom tady vůbec psát o nějakých ambicích na výhru, protože by vlastně neměl kdo hrát.
Hosté se představili jako kompaktní celek, který vyznával spíše organizovanou hru a hrál v tomto zápase poměrně tvrdě. To odnesli například Ondra Kukla či Peca, kteří šli po tvrdých zákrocích na palubovku. Ale my jsme se od počátku zápasu snažili využívat rychlý protiútok, což se nám dařilo. Díky tomu jsme získali rychle náskok 10 bodů, který se nám pomalu dařilo navyšovat po koších Kuby a Ondry. A když se přidali i Ďuri s "Čokem" (Petr Martikán) náš náskok utěšeně narůstal. V 18. minutě jsme vedli už 40:24, ale závěr poločasu nám moc nevyšel. Z naší strany jsme předvedli nejhorší výkon ve třetí čtvrtině. Nechali jsme soupeře volné na perimetru a ten toho dokonale využil. Jeho čtyři trojky znamenaly snížení našeho náskoku jen na tři body (49:46) a to probíhala teprve 27. minuta zápasu. Klid do našich řad vznesly až šestky Kuby Blažka, koš Ondry Kukly a trojka Pecy (konečně!!!). Náš náskok se dostal opět do dvouciferných čísel, což nás uklidnilo. Že tento zápas vyhrajeme se rozhodlo na začátku poslední čtvrtiny, kdy jsme soupeře výbornou obranou nepustili ke skórování a šňůrou 16:2 jsme navýšili skóre na 74:50. Bylo rozhodnuto a tak šli na hřiště i Sirka s Mirkem. Ten se prezentoval i dvěma bloky, ale vzápětí mu to soupeř oplatil na druhé straně. Kluci tak vyšli bodově naprázdno, ale naopak získali další cenné minuty v zápase.
Celkově nutno říci, že to byly perně vybojované dva body do tabulky. Nebýt Kuby, který je jednoznačně naším největším tahounem a Ondry Kukly, který se ukazuje jako velmi platná posila, mohlo to vypadat úplně jinak. Ovšem chválíme tým za bojovnost, kdy se vyrovnalo s tvrdostí soupeře a také za houževnatost v cestě za vítězstvím v době, kdy se nám nedařilo.
Za 14 dnů přivítáme opět na domácí palubovce dva brněnské týmy " SA Brno" a "TJ Slovan Černá pole".
Autor: Jan Kovařík