BK Krnov

Muži - 2. liga

2017-12-17 18:00:13
17.12.2017 BK Krnov Muži - TJ Šumperk 98:89 (20:21, 43:43, 73:69)
Sestava:Strnisko Petr 25bodů (trojky: 1, TH: 8/9, fauly: 2), Čarnecký Michal 23bodů (trojky: 1, TH: 6/12, fauly: 1), Velčovský Jan 15bodů (trojky: 0, TH: 3/5, fauly: 2), Janovský Václav 14bodů (trojky: 0, TH: 6/6, fauly: 5), Vidlička Adam 10bodů (trojky: 0, TH: 0/4, fauly: 4), Janoš Dominik 7bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 2), Martikán Petr 4bodů (trojky: 0, TH: 4/4, fauly: 4), Kortiš Vojtěch 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
SU1.jpgHned v neděli se hrála odveta, ale naše lavička se oproti sobotě ještě více oslabila. Naši mladíci se rozhodli dát přednost učení před zkouškami na VŠ, Jano byl zraněn, Kuba lehl s horečkou. Takže naše jediná posila byla v podobě Michala a proto jsme narychlo povolávali juniora Vojtu Kortiše, abychom měli vůbec koho střídat. Bylo velké štěstí, že i soupeř přijel oslaben o klíčového pivota Krestu, takže se síly o trochu vyrovnaly.
V prvním vzájemném zápase jsme kralovali na začátku zápasu, ale tady nám první minuty vůbec nevyšly. Několikrát jsme ztratili zbytečně míč, naše střely nenacházely cíl. A tak se soupeř ujal vedení 8:2. Ale postupně jsme se rozehrávali. Venca s Pecou dali koš s faulem, další body přidali Čoko s Dominikem, takže jsme do konce první čtvrtiny dokázali skóre skoro dorovnat. Ve druhé čtvrtině se skóre neustále přelévalo z jedné strany na druhou. Vždy, když jsme se dokázali trošičku urvat, hosté kontrovali střelami z dálky. Ještěže dělali soupeřovi hráči školácké chyby v obraně, kdy faulovali při střelbě z trojkové vzdálenosti Čardu i Pecu, kteří byli z šestek 100%. Nakonec se rozešli soupeři v poločase smírně, což dávalo do dalšího průběhu zápasu naději k výhře. Oba týmy měly sice problémy s fauly, ale větší hrozba to byla na naší straně, kdy jsme neměli už za Vencu náhradu. První koš druhé půle dali hosté, ale pak jsme odpověděli osmi body po sobě (51:45). O tento mini náskok jsme přišli až ve 26. minutě, kdy se hosté trefili za tři a srovnali na 57:57. Přesto jsme bojovali dál a zásluhou Michala, který byl k neudržení jsme získali několik faulů po sobě a díky tomu pak následné šestky. I když to nepadalo podle představ, přesto jsme urvali vedení o 4 bodíky. Začátek poslední čtvrtiny byl v režii hostů, ti využili našich chyb v obraně a nájezdy pod koš se ujali vedení 79:76. To už bylo pomalu kritické, ale nevzdali jsme se. Poslední zbytky sil dali do útoku Peca s Michalem a díky jejich střelám jsme se ujali vedení 85:79. To zbývalo do konce 2,5 minuty. Chodili jsme si pro fauly, ale Adam nedal, pak Dominik pouze jednu, ale stále jsme vedli o čtyři body. Rozhodující byl následný útok, kdy hosté zbrkle vystřelili za tři a netrefili ani zařízení a z následného útoku zakončil Velča košem s faulem. To už jsme vedli 93:86 a zbývalo jen 90 vteřin do konce. Pak sice nastala velmi kritická situace, kdy Čoko najel do soupeřova koše, byl faulován, ale dopadl z výšky na záda a nemohl dýchat. Nakonec musel do nemocnice na rtg. (dopadlo to dobře). To už nám chyběl vyfaulovaný Venca i Čoko a tak jsme dohrávali na 5 malých hráčů. Naštěstí hosté nedali a z protiútoku zakončil Dominik. To už hosté rezignovali a zápas se jen dohrál.
Musíme kluky touto cestou pochválit. I když nás bylo málo, dali jsme do hry hodně energie, šli jsme za doskokem, čímž jsme vybojovali druhé šance na zakončení. Tradičně vše řídil Čarda, který musel odehrát celých 40 minut, navíc si s ním nevěděli protihráči rady při nájezdech do koše. Jen mu chybělo někdy více klidu do zakončení. A musíme připomenout "černou práci" Adama při obraně a Vency při doskakování. Prostě hráli jsme jako tým a nenechali jsme si vzít neporazitelnost na naší "domácí" palubovce. Byla to pěkné blahopřání všem našim příznivcům do nového roku!!!
Autor: Jan Kovařík