BK Krnov

Muži - 2. liga play-off

2018-04-16 09:17:20
14.04.2018 TJ Sokol Karviná - BK Krnov Muži 79:88 (23:19, 41:35, 52:59)
Sestava:Blažek Jakub 30bodů (trojky: 0, TH: 8/8, fauly: 3), Strnisko Petr 24bodů (trojky: 2, TH: 2/3, fauly: 4), Čarnecký Michal 18bodů (trojky: 2, TH: 2/3, fauly: 2), Durišík Jiří 5bodů (trojky: 1, TH: 0/0, fauly: 0), Kukla Ondřej 4bodů (trojky: 0, TH: 2/2, fauly: 2), Janoš Dominik 3bodů (trojky: 1, TH: 0/0, fauly: 1), Martikán Petr 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Vidlička Adam 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Zápalka Tomáš 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Velčovský Jan 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Chudoba Miroslav 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
KAR_V.jpgPo vítězství v prvním kole play-off nad VŠB Ostrava jsme v následujících zápasech narazili na dalšího soupeře z Moravskoslezského kraje - TJ Sokol Karviná. A tento duel byl zajímavý jak ze stránky sportovní, kdy se utkali odvěcí rivalové, tak i z pohledu ekonomického, protože jsme nemuseli cestovat daleko. Jako výše postavený klub po základní části jsme začínali na palubovce Karviné. Tam se nám v základní části nedařilo, protože jsme zde prohráli, ale zase jsme nebyli v kompletní sestavě. I proto jsme si na dobrý výsledek věřili. Ovšem stejné ambice měli i domácí, kteří zde zcela jasně rozbili v prvním kole brněnská Černá pole. A tuto euforii si přinesli i do našeho duelu.
My jsme nastoupili v základní sestavě Michal, Peca, Velča, Kuba a Vidla, která měla za úkol přibrzdit sokolíky v rozletu. A to se celkem dařilo. Na naše první body Kuby a trojkový koš Pecy odpověděli domácí stejným metrem, což naznačovalo bitvu až do konce. Koš střídal koš, kdy my jsme se prosazovali spíše z pod koše, soupeř naopak více z perimetru. A na konci čtvrtiny dal i dvě trojky, které znamenaly jeho vedení o 4 body. Střeleckou krizi jsme zaznamenali ve druhé čtvrtině, kdy jsme sice dali první koš a snížili, ale pak jsme nechali rozstřílet domácí borce. Ti trefovali téměř každou pozici včetně tří trojek po sobě a tak se domácí ujali vedení až 41:31. Naštěstí poslední minuta patřila nám a Kuba s Pecou opět snížili na přijatelnější rozdíl. Přestávka v poločase nám pomohla. Po ní jsme zpevnili obranu, nutili jsme soupeře k těžším střelám, které jim už tak nepadaly jako v prvním poločase. A na druhé straně hřiště jsme zapojili do zakončení vícero hráčů. Ke Kubovi a Pecovi se totiž přidali i Michal, Ďuri a Dominik, takže náš bodový účet utěšeně narůstal. Ve 27. minutě jsme už vedli 55:48 a byli jsme na koni. Domácí byli jako opaření a 5 minut byli psychicky dole. A to hlavně po dvou trojkách Michala, kdy si jen tak předribloval celé hřiště a prostě to zapíchl na trojce. Ve 32. minutě jsme již vedli 67:54 a těšili se na snadnou odvetu. Ovšem domácí se nevzdali a za podpory diváků se zvedli díky čtyřem trojkám po sobě. Ale my jsme nezpanikařili a poslední nápor domácích jsme zmrazili po koši Michala a trojce Pecy. Závěr jsme si už jen hlídali, abychom měli více klidu do nedělní odvety.
Karvinský tým byl po zápase hodně zklamaný. Věřil si, ale zkušenosti našich klíčových borců Michala, Kuby a Pecy nás přivedly k důležité výhře, která nám zajistila výhodu do domácí odvety.
Autor: Jan Kovařík