BK Krnov

Muži - 2. liga

2018-10-07 13:24:11
07.10.2018 BK Krnov Muži - SK Renocar Podolí 59:65 (14:11, 36:22, 54:41)
Sestava:Strnisko Petr 22bodů (trojky: 6, TH: 0/0, fauly: 3), Janoš Dominik 17bodů (trojky: 3, TH: 2/3, fauly: 1), Martikán Petr 7bodů (trojky: 1, TH: 2/2, fauly: 3), Janovský Václav 7bodů (trojky: 1, TH: 2/2, fauly: 2), Vidlička Adam 6bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Zápalka Tomáš 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Ticháček Lukáš 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1)
Podolí.jpgPo sobotní vysoké porážce jsme měli za soupeře SK Podolí, který v prvním zápase porazil nebezpečný Šumperk. Byl proto v tomto zápase mírným favoritem. My jsme nastoupili i s Petrem Martikánem v sestavě a měli jsme mít tedy širší rotaci hráčů. Hosté potvrzovali svou pověst pouze v prvních minutách zápasu, kdy se ujali vedení 7:2. Ale od 4. minuty jsme převzali taktovku my a velmi slušnou obranou jsme nedovolili hostům skórovat a sami jsme po pěkných akcích otočili na 14:11. Tým z Podolí pak vsadili na zónovou obranu, kterou ovšem rozstříleli trojkami Peca a Dominik, tak se zrodilo naše nejvyšší vedení 36:18. Závěr poločasu nám však nevyšel a dostali jsme dva celkem laciné koše. Naše dobrá hra v útoku i obraně pokračovala i ve třetí čtvrtině. Celkem v klidu jsme si udržovali náskok 12 bodů, ale hra se již naprosto vyrovnala. Měli jsme smůlu v tom, že se zranil "Vidla" a nemohl nastoupit a naše rotace zase byla mnohem menší. Hosté opět vsadili vše na tvrdou obranu, kdy bránili našeho nejlepšího střelce Pecu někdy až za hranicemi pravidel. Ovšem strkání, držení, tahání za dres nebylo rozhodčími pískáno a tak hosté dostali naši střeleckou oporu mino hru. A jelikož se ostatním tolik nedařilo, začali jsme najednou ztrácet půdu pod nohama. Soupeř pomalu ale jistě stahoval náš náskok, až se dostal na rozdíl jednoho bodu. A tady jsme zbytečně znervózněli. Místo našeho útoku, který jsme měli k dispozici, jsme špatně přihráli z autu a soupeř se najednou v poslední minutě dostal do vedení. A najednou jsme dohrávali ve křeči. Zkazili jsme další dvě přihrávky, byly z toho dva koše s faulem a konec. Veliká škoda, tento zápas jsme nejen mohli, ale měli vyhrát!!! Chybělo jen kousek rozvahy a také trocha štěstí, protože jsme nedali dva vyložené dvojtakty z pod koše. ¨
Bohužel sestava o víkendu nebyla ideální, ale přesto jsme bojovali o výhru. To je pozitivní zjištění. Škoda nedělního zranění Vidly. Můžeme být rádi, že se do sestavy vrátil Lukáš Ticháček. Ten potvrdil, že může být platným členem sestavy. Poté, co absentoval dlouhý čas po zranění kolene, sice nebodoval, ale v obraně rozdal několik bloků a získal doskoky. Jen musí být platnější v útoku, ale do toho se dostane po další herní praxi, která mu samozřejmě nyní chybí.
Příští zápasy hrajeme na hale ZŠ Janáčkovo náměstí s VŠB a Hladnovem za 14 dnů.
Autor: Jan Kovařík