BK Krnov

Kadeti U17 - NRL

2019-02-09 21:04:37
09.02.2019 BK Krnov U17 - SK Bruntál 49:44 (12:8, 17:20, 36:30)
Sestava:Santarius Ivo 16bodů (trojky: 0, TH: 6/12, fauly: 1), Štěpán Jan 11bodů (trojky: 0, TH: 1/6, fauly: 4), Sysala Matyáš 7bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 5), Choma Jakub 7bodů (trojky: 1, TH: 2/5, fauly: 4), Šlosárek Filip 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Palička Albert 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 4), Pater Lukáš 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Šlachta Daniel 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Jelínek Patrik 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2)
Bruntál D.jpgOkresní derby dvou prvních týmů tabulky, to měl být tahák tohoto kola Nadregionální ligy kadetů. Opak však byl pravdou. Hrál se zápas plný chyb na obou stranách, plný zahozených střeleckých šancí, chyb v rozehrávkách a ne zcela dobrých individuálních výkonů hráčů. Prostě nekoukatelný zápas, který měl alespoň trochu náboj v tom, že byl vyrovnaný od začátku do konce.
Obou týmům chyběly hlavní opery, u hostů hlavně Filip Šanda, který přestoupil do extraligového Prostějova. Nám zase na začátku Ivo a další tři nemocní či zranění hráči. Proto jsme povolali i Lukáše z týmu žáků. A také příprava na tento zápas byla katastrofální. Kuba a Honza byli na lyžích + marodi a tak jsme byli na tréninku někdy tři, někdy čtyři. Tak jak asi mohla tato příprava vypadat.
Zápas jsme začali dobře, rychle jsme vedli 6:0 a to Honza navíc nedal dvě šestky. Pak se ale zranil Kuba, náš jediný rozehrávač. A musel na lavičku s podvrtnutým kotníkem. Na hřiště šel tedy mladík Berťa. Od Kubova zranění se hra vyrovnala a soupeř začal naše vedení dotahovat. A náš útok začal stejně jako u mužů kolabovat ve druhé čtvrtině, kdy jsme dali pouhých pět bodů!!! Bez rozehrávače byla naše hra neurovnaná, jen se kupily chyby v přihrávkách pod koš, po kterých se soupeř dostával do rychlých protiútoků. V té nejhorší době přišel za námi z balkónu Ivo s tím, že by nám chtěl pomoci a hrál by. Naštěstí jsme ho měli v zápise a tak jsme vypravovali rychlé taxi pro dresy a tenisky. Bylo pro nás velké štěstí, že jsme prohrávali jen o tři body, protože i hosté měli při zakončení nepřesnou mušku. Do druhé půle jsme tedy nastoupili s Ivošem i Kubou, který hrál se zatejpovaným kotníkem. A najednou nám to v útoku šlo. Ivo rozhýbal naši hru a během asi 15 minut ve kterých hrál nastřílel 16 bodů a k tomu nedal 6 šestek. Tím nám tento zápas vyhrál. Ale jak jsme se k výhře dopracovali, to byla hrůza. Vedli jsme o 8 bodů a místo toho, abychom hráli postupný útok a šetřili čas, šli jsme bezhlavě do zakončení proti dvěma až třem hráčům po 5 vteřinách, kdy jsme byli na polovině soupeře. I po oddechovém čase, kdy jsem hráčům vysvětloval, že spěchat musí soupeř, zatímco my ten čas necháváme běžet, se kluci jen vrhali do bezhlavých střel po pár vteřinách. Až v poslední minutě, kdy to bylo jen o tři body, si kluci konečně začali přihrávat a zdržovali čas. Byli jsme faulováni, ale dávali jsme vždy jen jednu šestku. I tak jsme se dočkali výhry, ale na tu naši hru se nadalo moc dívat. Krása a herní pohoda byla někde na výletě. V naší hale určitě ne. Výhra se ovšem počítá.
Autor: Jan Kovařík