BK Krnov

Junioři U19 - NRL - skupina E

2021-09-11 19:53:52
11.09.2021 BK Krnov U19 - SK Bruntál 68:62 (13:17, 30:32, 51:39)
Sestava:Pater Lukáš 20bodů (trojky: 0, TH: 2/9, fauly: 2), Grigor Jan 17bodů (trojky: 0, TH: 1/1, fauly: 4), Vacula Tadeáš 9bodů (trojky: 0, TH: 1/3, fauly: 4), Drulák Jakub 8bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 3), Vondrák Ondřej 8bodů (trojky: 0, TH: 2/3, fauly: 4), Bajtek Václav 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 3), Wenda Jiří 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Novák Vilém 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
Téměř po roce jsme absolvovali mistrovský zápas a to hned domácí derby s Bruntálem. S tímto celkem jsme se setkali naposledy v červnu, kdy jsme v Bruntále podlehli celkem jednoznačně o 13 bodů. Proto byli hosté mírným favoritem i také proto, že jsme pro nemoc či zranění mohli nastoupit pouze o osmi hráčích. A to ještě Vilém v průběhu zápasu zjistil, že pro bolest nohy nemůže běhat a Jirka nastoupil po tréninkovém výpadku způsobeném lehkým výronem kotníku.
A proto začátek utkání byl z naší strany velmi špatný. Kluci nebyli vyhraní, protože i na tréninku nás bylo jen málokdy deset, abychom mohli hrát pět na pět. Špatně jsme bránili, nechali jsme si dát celkem volné dvě trojky hned na začátku a pak jsme museli celý poločas dotahovat. Chyběla bojovnost pod oběma koši, soupeř mnohem lépe doskakoval a měl proto více střeleckých příležitostí. My jsme zahazovali dobré střelecké příležitosti, ale s tím jsme mohli počítat. Ovšem zahráli jsme několikrát velmi dobře nacvičené akce, i když bez kýženého bodového efektu. Ale pořád jsme se soupeře drželi a neodskočil nám na vyšší rozdíl.
A to nás docela nakoplo do druhé půle. Třetí čtvrtina byla z naší strany nejlepší. Kluci začali bojovat, dali do hry mnohem více energie a využili i toho i v útoku. Najednou se nám dařilo přecházet 1/1 do koše a dávat lehčí body. A tak skóre začalo rychle naskakovat v náš prospěch. Ovšem stále jsme se nedokázali vyvarovat zbytečných chyb mezi které patřil pohyb ve clonách a tím pádem faul, špatně zvolené přihrávky či přerušený driblink. A tak jsme nabídli soupeři možnost ke zvratu, protože jsme začali "bláznit" a nedrželi se stanovené taktiky. Naštěstí v době největšího náporu soupeře jsme při presu zahráli výborně nacvičenou akci a dali koš zadarmo. To nás trochu uklidnilo a dokázali jsme i s trochou štěstí udržet perně vybojovaný náskok.
Na to, že jsme hráli po tak dlouhé době zápas ve kterém o něco šlo, jsme nehráli zase tak špatně. Samozřejmě množství chyb nás stále tlačilo dolů, ale je třeba hráče pochválit za to, že zvedli hlavu a začali bojovat. To nás dovedlo k zaslouženému zisku dvou bodů.

Autor: Jan Kovařík