BK Krnov

Kadeti U17 - NRL

2021-09-25 13:23:13
25.09.2021 BK Krnov U17 - TJ Šumperk 64:56 (13:21, 34:30, 45:44)
Sestava:Pater Lukáš 25bodů (trojky: 3, TH: 0/3, fauly: 2), Vacula Tadeáš 13bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 4), Grigor Jan 12bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 5), Drulák Jakub 10bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 3), Bajtek Václav 4bodů (trojky: 0, TH: 0/2, fauly: 3), Beneš David 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Novák Vilém 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Vondrák Ondřej 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 3), Wenda Jiří 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
První zápas týmu kadetů v novém ročníku soutěže nám přinesl sice výhru, ale po velmi vydřeném a i šťastném průběhu zápasu. Soupeř se představil jako velmi dobře výškově vybavený protivník, který těžil právě ze hry pivotů do koše. Hodně těžko se bránili, protože měli i slušnou střelbu z dálky. Po prvních našich bodech jsme zcela zklamali právě v obraně 1/1 těchto vysokých hráčů Šumperka. Ti nabourávali naši obranu velmi lehce a dávali jeden koš za druhým. Museli jsme něco změnit, protože jinak bychom tento zápas projeli vysokým rozdílem. A proto jsme se odhodlali k zónové obraně, kterou hráči ještě nikdy nepoužívali, ale byla to cesta jak zastavit nájezdy pivotů do našeho koše. A celkem se nám to podařilo. Hosté najednou nevěděli co mají v útoku hrát a proto se nám podařilo zase otočit skóre v náš prospěch. Druhá půle už byla boj o každý míč, o každý koš. My jsme soupeře dostávali do hry naprosto nepochopitelnými chybami v rozehrávce. Poztráceli jsme tolik míčů, že by to stačilo na dva zápasy. A nedařilo se nám zakončovat docela slušné střelecké příležitosti. A za tyto chyby jsme byli zcela po právu potrestáni. Šumperku se podařilo dvě minuty před koncem vyrovnat a pak už to byly nervy na obou stranách s tím, kdo udělá chybu. A to byli naštěstí pro nás hosté, když Luki vystihl jejich rozehrávku a dal v samostatném nájezdu důležitý koš. A také jsme dokázali využít nacvičený signál proti presinku soupeře a dát další koš. Zápas ukončil Luki a Kuba poté, co soupeř neproměnil důležité šestky.
Ty první dva body jsme tedy získali, ale s předvedenou hrou nemůžeme být úplně spokojeni. Udělali jsme šílené množství chyb, nezakončili jsme dobré střelecké šance. Ale výhru jsme doslova vydřeli, což považuji za dobrý počin. Jen mě mrzí to, že musíme střelecky spoléhat jen na pár hráčů. Ostatní hráči lavičky se až na Vaška nepřipojili, což je škoda. Pak to má soupeř jednodušší v obraně, když ví, na koho se má soustředit. Musíme se zlepšit, ale to snad přijde s narůstajícím počtem zápasů.
Autor: Jan Kovařík