BK Krnov

Kadeti U17 - NRL

2021-11-13 13:18:51
13.11.2021 BK Krnov U17 - Strabag Zlín 63:55 (19:10, 44:27, 56:40)
Sestava:Grigor Jan 25bodů (trojky: 0, TH: 3/3, fauly: 1), Pater Lukáš 13bodů (trojky: 0, TH: 5/8, fauly: 4), Bajtek Václav 12bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Vacula Tadeáš 6bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 3), Vondrák Ondřej 3bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 2), Beneš David 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Bogáč Petr 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Novák Vilém 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
U17.jpgProtože hrajeme vlastně s jedním týmem dvě soutěže, naskakují nám zápasy v rychlém tempu. Takže se nestačíme ani pořádně zregenerovat a už máme před sebou další střetnutí. Takže po drtivé porážce v Lipníku, jsme nastoupili ne zrovna v ideálním rozpoložení k domácímu duelu s nebezpečným Zlínem. Náladu nám pozdvihl návrat klíčového rozehrávače Lukiho, který ale musel odehrát dlouhé minuty s pořád bolavým palcem u nohy. I když nebyl tak střelecky úspěšný, velmi nám pomohl v rozehrávání našich útoků. Kromě návratu Lukáše jsme naopak postrádali našeho nejvyššího hráče Kubu, který se nachladil při školním výletu do plaveckého centra!!! Ale budiž, bylo nás dost a na hru v malém počtu jsme si tak nějak zvykli. Naštěstí pro nás i soupeř přijel v omezené sestavě s pouze sedmi hráči, takže jsme měli na lavičce dokonce navrch.
Utkání jsme začali velmi dobře. Sice jsme dostali první koš, ale pak jsme soupeři vůbec nedovolili jednoduše zakončovat. Výbornou obranou jsme ho tlačili k těžkým střelám a sami jsme přecházeli k rychlým brejkům a snadnému zakončení. Dobré pro nás bylo i to, že rozehrávač hostů si brzy velmi naivně udělal tři osobní chyby a byl střídán. V dobré obraně jsme pokračovali i ve druhé čtvrtině, ale pouze do 16. minuty, kdy byl stav 32:12 v náš prospěch. Pak jsme bohužel už tradičně polevili a nechali soupeře dát docela lehké body. A vymstila se nám i poslední minuta poločasu, kdy jsme zbytečně zakončili brzy náš útok, pak jsme nevybojovali míč ležící na zemi a dostali trojku v poslední vteřině poločasu. A jak se ukázalo, byl to docela klíčový moment. Do té doby neviditelný střelec se najednou probral a začal nám dávat jeden koš za druhým. Ještěže jsme dokázali na jeho body odpovídat, ale naše produktivita najednou poklesla o více jak 50%. Prostě jsme přestali dávat. A úplně jsme se "posrali" v poslední čtvrtině, ve které jsme dali pouhých sedm bodů a udělali z jasného zápasu drama. Náš útok byl lapen zdvojováním hráče s míče a jeho ztrátou, či špatně volenou střelou z dálky místo toho, abychom si šli pro faul do koše. Podržel nás Vašek, jehož soupeř zase tak moc nehlídal a dal velmi důležité body. A musím také pochválit Konyho za dobrou obranu zadní lajny, kde kolem něj nikdo nepřešel. Naopak jsme nedokázali uhlídat jediného střelce hostí, který si s námi dělal co chtěl. Je jsme měli štěstí v tom, že byl na to sám, jinak to mohlo dopadnou i hůře.
Když to shrnu. Pochvala za velmi dobrou obranu v první půli i za přechod do rychlého protiútoku, kde jsme dali spoustu bodu zadarmo. Ale naopak druhá půle byla z naší strany velmi špatná. Nechali jsme se zbytečně zdvojovat, moc driblovali místo přihrávek a zakončovali z pole místo nájezdu do koše. Vždyť jediný střelec hostů měl celou dobu čtyři fauly a my jsme toho nedokázali využít...

Autor: Jan Kovařík