BK Krnov

Junioři U19 - NRL - skupina E

2022-01-15 18:14:11
15.01.2022 SK Bruntál - BK Krnov U19 54:51 (18:17, 30:29, 36:44)
Sestava:Pater Lukáš 22bodů (trojky: 2, TH: 8/9, fauly: 3), Grigor Jan 12bodů (trojky: 0, TH: 0/2, fauly: 3), Vacula Tadeáš 6bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 3), Vondrák Ondřej 5bodů (trojky: 0, TH: 3/6, fauly: 2), Bogáč Petr 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Beneš David 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 3), Novák Vilém 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Bajtek Václav 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1)
Bruntál V.jpgOkresním derby jsme zahájili druhou polovinu sezóny juniorů, kdy nám zbývá dohrát pouze zápas s prvním celkem tabulky BP Frýdkem-Místkem, který jsme byli nuceni přeložit kvůli naší covidové karanténě.
Bohužel do Bruntálu jsme odjížděli hodně oslabeni o nejlepšího střelce Ondru (naražené rameno) či o Kubu, který si přivodil výron kotníku na čtvrtečním tréninku. A chyběla nám tedy i trochu výška v obraně tak i v útoku. Ale zápas jsme začali poměrně dobře, když základní pětka Luki, Rous, Kony, Čogi a Tadeáš slušně bránila a dokázala zakončovat naše útoky. Ovšem po vystřídání jsme zahodili několik výborných střeleckých šancí (jen tři David) a tak se domácí přes nás bodově přetáhli. A stejný scénář se odehrával i ve druhé čtvrtině zápasu. Nejprve jsme vedli, ale poslední dvě minuty prohráli 6:0, takže jsme domácí pustili opět do vedení. Nejlepší obranu jsme ukázali po poločasové přestávce, kdy jsme nasadili zónu. Pokryli jsme střelce Bruntálu a nutili je do těžších střel. Dostali jsme tak jen šest bodů za deset minut, ale v těchto okamžicích se zápas lámal. Potíž byla v tom, že jsme také my nebyli schopni zakončit ani velmi dobré střelecké šance. Místo toho, abychom vedli o 15 a více bodů (a to jsme mohli), nechali jsme mizernou střelbou domácím naději. A ve střelecké nemohoucnosti jsme pokračovali i v poslední čtvrtině. Bohužel nám už chyběl zraněný Tadeáš, který byl cítit zejména v obraně. Tři minuty před koncem jsme po koších Lukiho vedli 47:41 a poté jsme udělali najednou nepochopitelné chyby v obraně, když jsme nechávali střelce Bruntálu volné na trojce. Trochu to bylo tím, že předtím skoro nic nedali, ale v tomto období trefili pět ze pěti pokusů trojek a tím nás položili na kolena. Možná to byla i má chyba, že jsme mohli po tajmu raději bránit osobně, ale na to už je pozdě. Hold měli domácí více štěstí než my a spadlo jim tam vše na co šáhli. Zatímco my jsme proměnili pouze dvě střely z pod koše. Takže jsme asi prohráli "vyhraný" zápas, ale kredit můžeme dát i soupeři, který se nevzdal a bojoval až do konce.
Autor: Jan Kovařík