BK Krnov

Kadeti U17 - NRL - skupina F

2022-05-14 21:34:34
14.05.2022 BK Krnov U17 - BK Snakes Orlová 86:34 (21:5, 33:19, 51:28)
Sestava:Vacula Tadeáš 19bodů (trojky: 0, TH: 1/1, fauly: 3), Grigor Jan 16bodů (trojky: 0, TH: 4/10, fauly: 0), Pater Lukáš 15bodů (trojky: 2, TH: 5/6, fauly: 0), Novák Vilém 14bodů (trojky: 4, TH: 0/0, fauly: 1), Vondrák Ondřej 9bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 3), Bajtek Václav 6bodů (trojky: 0, TH: 0/2, fauly: 3), Drulák Jakub 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Dorazil Viktor 3bodů (trojky: 1, TH: 0/0, fauly: 3), Beneš David 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2)
Orlová D.jpgMožná poslední zápas letošní mistrovské sezóny, jelikož pro dohrávku na Snakesu B jsme neobdrželi žádný termín a podle Rozpisu soutěží bychom měli vše odehrát do posledního termínu rozlosování, což byl tento víkend. Pro tento zápas s Orlovou jsme byli oslabeni o Petra, ale bylo nás devět a to je pro nás skoro nadlimitní počet. Zápas jsme začali aktivně, ale bohužel jsme neproměnili spoustu nájezdů, převážně Rousem. A zahazovali jsme také šestky (pouze 3 z 8). První koš ze hry dal konečně v páté minutě Kony a od té doby už jsme byli mnohem lepším týmem než soupeř. Docela jsme slušně bránili, jen 2x jsme zaspali a nechali volné střely. Ale pět bodů za čtvrtinu bylo výborné hodnocení naší obrany. Ovšem do druhé čtvrtiny jsme nastoupili jakoby se již nemohlo nic stát. Úplně jsme polevili v obraně a nechali si dát naprosto zbytečné koše. Hosté přešli do zónové obrany, se kterou jsme měli problémy, ale přece jen Kony a Luki dali dva koše a trochu nám vylepšili náladu. Přesto jsme tuto čtvrtinu prohráli, sice o koš, ale hra byla hrozná. Do druhého poločasu už jsme nastoupili více koncentrovaní, Luki dal první trojku, rozstřílel se Tadeáš a tak hosté znovu přešli do osobní obrany. V závěru čtvrtiny dal svou první trojku i Vilda a tuto "pohodu" si přenesl i do poslední desetiminutovky. V té jsme soupeře úplně rozemleli. Vilém to začal svou druhou trojkou, pak Tadeáš s Rousem dali 10 bodů po sobě z blízkosti koše a dali tak prostor pro střelce z dálky. A toho jsme využili. Nejprve Viki a pak 2x Vilda dali trojku a rázem jsme vedli 75:32. Zbytek zápasu se už jen dohrál, když jsme povolili soupeři jen dvě šestky a sami přidali 11 bodů. Zrodil se tak vysoký rozdíl skóre, který potěšil. Hosté sice přijeli bez svého nejlepšího střelce, ale zase měli v řadách vysoké hráče, se kterými jsme si ale poradili.
Nyní budeme čekat, jak se situace vyvine kolem zápasu se Snakesem. Teoreticky bychom měli vyhrát kontumačně, ale rozhodne SMO ČBF. Ovšem v té době už Luki bude hrát za Karvinou kvalifikaci o ligu juniorů v Jindřichově Hradci. Takže bychom museli hrát bez něj, což by byla pro nás velká ztráta.
Autor: Jan Kovařík