BK Krnov

Kadeti a junioři ukončili sezónu

2022-06-19 13:21:18
Svitavy.jpg Basketbal TJ Svitavy - BK Krnov 60:88

V sobotu 18. června ukončili naši junioři a kadeti mistrovskou sezónu přátelským zápasem ve Svitavách. Soupeř hrál také NRL, ale v jiné skupině a měl podobné výsledky jako my, takže volba byla jasná. Byli jsme rádi, že svitavský trenér souhlasil s tímto zápasem, kde bychom porovnali síly s jiným celkem, než pořád hrajeme. A protože to byl závěr sezóny, objednali jsme hotel a restauraci, abychom utužili partu.
V zápase oba týmy hrály v kombinovaných sestavách, tedy junioři společně s kadety. Domácí měli pod košem silovou převahu, když hráli na velké pivoty, kteří nám dělali dost velké problémy v doskakování. Ale na druhé straně byli pomalejší, čehož mohl využívat Ondra k nájezdům do koše. Celý poločas jsme udržovali mírný náskok, protože jsme dostávali dost trojek od šikovného rozehrávače protivníka. Po poločasové přestávce jsme změnili obranu, kdy jsme nebezpečné hráče soupeře hlídali osobně po celém hřišti a zbytek hrál zónu. To nám přineslo úspěch a dali jsme poměrně lehké koše a hlavně jsme odřízli soupeřovy střelce od míče či je nutili do nepřipravených střeleckých pozic. Zápas jsme nakonec vyhráli výrazným rozdílem, ale o to vůbec nešlo. Zahráli si všichni a navíc jsme si přidali ještě jednu čtvrtinu, kde už výsledek nikdo z nás nezaznamenal. Hrálo se bez zápisu, výsledek byl jen na tabuli, takže nemáme jednotlivé střelce.
Po zápase jsme šli na společnou večeři a pak následně poznávali svitavské náměstí. Kvůli velkému vedru jsme se rozhodli jet v neděli raději brzy ráno domů. Úspěšně jsme tak zakončili mistrovskou sezónu 2021/2022, což bylo po covidové roční přestávce dobrým počinem.



Plánovaný začátek nové sezóny bude v týdnu od 15. srpna 2022. Ovšem časy tréninků venku a v hale musíme přizpůsobit olomouckým klukům, kteří mají v našem areálu pravidelné soustředění. Bližší informace dostanete mailem či SMS na začátku srpna.
Autor: Jan Kovařík