BK Krnov

Mladí muži U20 - 4.kolo OP

2011-05-02 09:56:38
30.04.2011 Přípravka - SK UP BCM Olomouc 64:57 (18:19, 36:35, 53:46)
Sestava:Cikánek Ondřej 24bodů (trojky: 0, TH: 2/4, fauly: 3), Opršal Martin 19bodů (trojky: 0, TH: 7/10, fauly: 2), Hradečný Michael 8bodů (trojky: 2, TH: 2/5, fauly: 1), Meca Jiří 5bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 2), Biskup David 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Šnirch Filip 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Hubený Dominik 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 4), Pavlík Michael 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 5), Urban Jan 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Haščin Jan 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2)
P1070881 kopie.jpgPoslední zápas tohoto družstva nejen v této sezóně. Měli jsme nastoupit kompletní, ale z důvodů nemocí či zaměstnání nám chyběli Gazdík, Smička či Hlaváček. Ale kladem pro tým byl návrat rozehrávače Opršala. Také hosté přijeli asi v nejsilnější setavě, navíc se svým bývalým dlouhodobým trenérem Theuerem. A hlavně soupeři měli jakoby více motivace, protože my jsme vlastně nehráli o nic. Druhé místo jsme měli zajištěno už dávno dopředu, zatímco Olomouc hrála o lepší umístění, než je současné poslední místo v tabulce. Tento tým má rozhodně na víc, což potvrdil i v tomto zápase. Předzápasové tipy na snadné vítězství byly tytam a na snadnou výhru jsme mohli rychle zapomenout. Hosté totiž využívali své výškové převahy a byli zejména na doskoku pod oběma koši výrazně lepší. I když nedokázali dopravit míč do koše, díky doskokům měli další a další šance k zakončení. A ty dokázali i využít. Proto jsme až na vyjímky tahali za kratší konec provazu a neustále dotahovali náskok hostů. Náš útok byl ale hodně závislý na spolupráci Opršal - Cikánek, což silově silnějšímu soupeři docela vyhovovalo. Ale naštěstí proměnil Hradečný i dvě trojky, body přidali i Biskup a Šnirch a v posledním útoku byl faulován Hradečný, který proměnil 1 trestný hod. A ten rozhodl o našem vedení v poločase. Ten druhý jsme měli už pod kontrolou, i když jsme si nemohli vůbec vyskakovat. První tři minuty jsme vyhráli 8:0 a položili základ k naší výhře. Tento náskok jsme si totiž už dokázali pohlídat i přes střídání celého kádru hráčů.
Touto výhrou a ziskem druhého místa tento tým definitivně skončil. Od příští sezóny dochází ke změnám věkových kategorií a už nebude U20. Takže hráči ročníku 1992 musí už hrát pouze za muže. Zbývající 93: Gazdík, Šnirch, Haščin či Michailidis mohou startovat v týmu U19, který letos spadl z ligy a bude hrát v příští sezóně OP.
Přeji všem hráčům hodně úspěchů v další sportovní kariéře. Aby se Vám dařilo i ve škole, udělali jste maturitu a dostali se na VŠ. A doufám, že budete v basketbalu pokračovat i nadále. Ať už u nás,či někde jinde. A snad se uvidíme na akcích k výročí krnovského basketbalu.

Nové fotografie Jiřího Gajdoše z tohoto zápasu jsou uloženy v galerii.
Autor: Jan Kovařík