BK Krnov

Nejmladší minižáci U11 - OP

2013-02-18 11:47:53
DSCN1795 kopie.jpgV sobotu jsme přivítali na domácí palubovce jeden z mladších týmů naší soutěže, rezervu ostravských Snakesů. Hráči soupeře jsou většinou ročníku 2003 a proti našemu týmu neměli prakticky žádnou šanci. My jsme využili především převahy fyzických parametrů ke dvěma vysokým výhrám.

BK Krnov - BK SNAKES Ostrava B 130:10 (35:2,75:3,98:9)
BK Krnov - BK SNAKES Ostrava B 92:15 (24:6, 41:10,65:15)

Poskládat tým pro tyto zápasy byl docela problém. Neprve jsme byli v pondělí téměř kompletní, ale pak postupně odpadávali pro nemoc jednotliví hráči. Nakonec jsme horko těžko dali dohromady 10 hráčů včetně 2001, které měly původně dostat volno, aby se mohli připravit na nedělní zápasy U13 s Příborem.
V prvním utkání jsme soupeře nepustili téměř k ničemu. Jen první útok hostů, kdy nám utekl jeden hráč po chybném rozebrání obrany až k našemu koši, vedl k prvním bodům našeho snaživého protivníka. Pak už jsme zcela opanovali hřiště i když jsme střídali dvě kombinované pětky hráčů po 4 minutách.
Ve druhém utkání už naše tempo opadlo. Přece jen se ukázalo, že hráči buď neměli motivaci běhat tam a zpět po hřišti nebo prostě neměli potřebnou kondici. Už jsme se nevraceli do obrany a každý si jen chtěl dát koš. A neproměnili jsme spoustu vyložených šancí. To by se s těžším soupeřem nemuselo vyplatit. Nejde tu o výsledek, ale spíše o sehrání se týmu. Měli bychom se více snažit o spolupráci celé pětky na hřišti, více si přihrávat do lepší střelecké pozice. To se nám v určitých chvílích dařilo. Ale pak jsme opět sklouzávali do individuálních akcí. A nesmíme zapomínat bránit. Není možné hrát jen na to, že si chci dát koš. Musím vyjít z předpokladu úspěšného obranného zákroku a pak teprve rychle přejít do protiútoku. Na tom musíme ještě hodně pracovat. Nemůžeme přece konstatovat, že jsme vyhráli tak vysoko, když to bylo proti tak mladému mužstvu, které teprve sbírá herní jistotu. Naším cílem by mělo být vyrovnat se nejlepším našim protivníkům z Opavy či Snakesu A. A zkusit je co nejvíce je potrápit. Můžeme si to zkusit hned příští týden, kdy hrajeme v sobotu v Ostravě a hned v pondělí v Opavě.
Autor: Jan Kovařík