BK Krnov

BK Krnov - Liga juniorů U18

2010-02-16 23:48:36
Basketbalový klub Krnov
junioři U18 – dorostenecká liga


Poslední zápasy základní části dorostenecké ligy odehráli krnovští junioři na palubovkách soupeřů. Sobotní zápas ve Svitavách byl pro hráče důležitý, protože se výsledek započítává do tabulky o udržení ligy. Po velmi dobré hře v obraně splnili Krnované svůj úkol na jedničku a s přehledem zvítězili. Naopak nedělní zápas v Hradci Králové nic neřešil, protože soupeř postoupil po výhře nad Karvinou do finále a proto se tento zápas oběma soupeřům nepočítal. Hosté, kteří přijeli s pouhými sedmi hráči, byli po sobotním utkání značně unaveni a nestačili nasazenému tempu domácích a proto si odvezli vysokou porážku.

sobota 13.2.2010
Basketbal Svitavy - BK Ekotempo Krnov 46:71 (10:19, 22:34, 37:49)
Sestava: Opršal M. 11, Gross 7, Hradečný 4, Biskup 11, Cikánek 32, Volný, Gazdík J. 6

Domácí tým sice okupuje poslední místo v ligové tabulce, ale v mnoha případech byl poražen po vyrovnaných bojích jen velmi těsně. Navíc hosté opět přijeli s pouhými sedmi hráči, když se v letošní sezóně potýkají s neustálou marodkou, ve které se pořád hráči střídají. Oba trenéři tak počítali s vyrovnaným průběhem zápasu, ovšem vyhrát mohl jen jeden. Hosté v základní sestavě Opršal, Gross, Biskup, Cikánek a Gazdík měli výborný nástup do utkání. Domácí hráči poměrně hodně faulovali a tak se mohli zapsat ze šestek Cikánek, Gazdík i Opršal. A když své první koše zaznamenali Biskup a Gross, vedli hosté v průběhu 5. minuty 8:0. A jejich náskok mohl být mnohem vyšší, kdyby hráči proměňovali opravdu vyložené střelecké šance. Přesto vedl Krnov po první čtvrtině o 9 bodů a dal tak základ pro další vývoj zápasu. Ojedinělý výkon pak podával krnovský pivot Cikánek, který si se svými obránci dělal co chtěl a byl k neudržení. První bod ve druhé čtvrtině sice zaznamenal Opršal ze šestky, ale pak všechny následují koše Krnova dal Cikánek. Potěšitelná byla i výborná obranná práce hostů, kteří střídali osobní obranu se zónou a proto dostali hosté pouhých 22 bodů za poločas. Třetí čtvrtina byla vyrovnaná, protože se hosté opět předháněli v zahazování svých střeleckých šancí. To co „zahodili“ hráči se jim už dlouho nestalo. Teprve poslední část hry zahájil úspěšnou trojkou Gross a odstartoval závěrečný nápor Krnova. Náskok vzrostl v 35. minutě na 19 bodů a to byl signál pro trenéra domácích, aby poslal na hřiště své mladé hráče. Ti už nebyli pro koš Krnova takovým nebezpečím a tak si hosté výhru v klidu pohlídali.

neděle 14.2.2010
Sokol Hradec Králové 2 - BK Ekotempo Krnov 94:52 (35:15, 44:31, 72:42)
Sestava: Opršal M. 15, Gross 5, Hradečný 3, Biskup 1, Cikánek 19, Volný 1, Gazdík J. 8

Po výhře nad Karvinou už domácí tým definitivně postoupil do finále, naopak hosté budou hrát ve skupině o 5.-10. místo. Proto byl tento zápas pouze „přátelský“ a bylo jen povinností ho odehrát. Krnované byli po sobotě hodně unavení, navíc se jim zranil hned v první čtvrtině Biskup a tak měl trenér Kovařík k dispozici pouhých 6 hráčů. Naopak domácí se chtěli před svými fanoušky vytáhnout a dali do zápasu mnohem více energie než utahaní hosté. Vytažená obrana po celém hřišti, neustále střídání čerstvých hráčů, tlak na míč, to byla devíza soupeře v tomto zápase. A když se přidala nepřesná střelba hostů, bylo o zápase rozhodnuto. V závěrečné čtvrtině už domácí hráli tak, aby dali soupeři potupnou „stovku“, ale na tentokrát se jim to přes všechnu snahu nepodařilo. A to se hostům vyfauloval Gross, trenér Kovařík dostal technickou chybu za protesty proti rozhodčím, kteří udělali v tomto zápase o ničem spoustu chyb. Ovšem výhra domácího Sokola byla zcela zasloužená.
Autor: Jan Kovařík