BK Krnov

Minižáci U13 - TURNAJ 3/3 OSTRAVA

2015-06-03 13:30:31
DSC_0769 kopie.jpgZískali jsme 3. místo

V sobotu 30.5.2015 jsme se "povinně" zúčastnili streetballového turnaje minižáků, který pořádal ČBF v ostravském Trojhalí. Na čtyřech hřištích bojovaly týmy v kategoriích U11, U12 a U13. Bohužel v naší skupině se sešlo jen pět družstev : Nový Jičín, Prostějov, NH Ostrava, SNAKES Ostrava a my. Hrálo se systémem každý s každým 7 minut hrubého času. Každý koš byl za jeden bod, trojka za dva body, začínalo se vždy za trojkovým obloukem.
Hráli jsme v sestavě : Tom, Ivo, Mates a Rex.

Výsledky :

Krnov - Nový Jičín 5:6

Měli jsme obrovskou převahu, ale nedokázali jsme proměnit ani ty nejlepší šance. Kluci měli snad 3x více střel jak soupeř, protože byli lepší na doskoku. Ovšem protivník prostě dal více košů jak my, takže jsme odcházeli naprosto zbytečně poraženi.

Krnov - Prostějov 5:5 (šestkový rozstřel 3/1)
Prostějov těžil ze hry vysokého hráče, který nás někdy snadno přehrával ve hře 1/1. Ale naštěstí se velmi dobře zapojil do hry Mates, který proměnil přihrávky Ivoše. Ale nevypadalo to s námi dobře, srovnali jsme až v úplném závěru vyměřeného času. Nedoufal jsem, že bychom mohli v šestkách vyhrát, ale kluci překvapili a všichni proměnili. To nám zajistilo výhru.

Krnov - SNAKES Ostrava 3:9

V tomto zápase byl soupeř lepší v technice, velmi snadno nás obehrával. Ještě za stavu 2:3 v 5.minutě to bylo nadějné, ale pak jsme špatně vyhodnotili obranu a dostali jsme laciné dva koše po sobě. Pak jsme vyhořeli psychicky, nedali jsme nic a v obraně jsme stáli jak polena. Proto vysoká prohra s pozdějším vítězem.

Krnov - NH Ostrava 7:2

Tady jsme zase byli lepší my. Měli jsme slušný doskok a konečně jsme i něco proměnili. Nedali jsme soupeři žádnou šanci na zvrat.

Po tomto zápase jsme už jen čekali, jak dopadne zápas Prostějova s Novým Jičínem. V případě výhry Nového Jičína jsme měli třetí místo v kapse, ale kdyby vyhrál Prostějov, mohli jsme být i jen čtvrtí. Dopadlo to ale pro nás dobře. Vysoká výhra Prostějova 12:4 nás poslala na bednu. Vzájemná tabulka tří týmů, kdy my jsme měli ze zápasů nulu, Prostějov +6 bodů a Nový Jičín -6 bodů, nám určila pěkné 3.místo. Ale nebýt zaváhání v prvním zápase, mohlo to být i lepší.
Ale nakonec turnaj hodnotím pozitivně. Kluci si poprvé zahráli na hřišti, na kterém se hraje nejvyšší liga. Vyzkoušeli si jak se orientovat na velkém prostoru. Jen ta střelba by mohla být lepší, tady zaostáváme o třídu oproti soupeřům.
Autor: Jan Kovařík