BK Krnov

Žáci U14+U15 - OP

2016-05-20 08:31:31
19.05.2016 BK Torola Snakes Ostrava - Starší minižáci U13 59:54 (7:16, 23:24, 41:40)
Sestava:Čepek Richard 16bodů (trojky: 2, TH: 0/0, fauly: 1), Beeldman Tomáš 15bodů (trojky: 0, TH: 3/4, fauly: 0), Choma Jakub 5bodů (trojky: 1, TH: 2/2, fauly: 1), Kopecký Jan 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Štěpán Jan 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Martin Křiva 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 3), Fildán Lukáš 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2)
DSC_0390 kopie.jpgPoslední zápas letošního ročníku OP jsme si pokazili sami. Místo výhry jsme doslova darovali dva body soupeři. Bohužel jsme neproměnili tolik úplně jasných střeleckých příležitostí, že by to dalo na dva zápasy. A to se nám vymstilo. Nezačali jsme špatně. Proti domácím, kteří představili pro nás vysoké neznámé hráče z ligového týmu, jsme jednoduchým přechodem do protiútoku dávali snadné koše. Ale už tady se rodila naše porážka. Právě v úvodní čtvrtině jsme nedali asi pět tutových dvojtaktů. A pak jsme úplně zvorali konec druhé desetiminutovky. Tady jsme z vedení 24:11 nedali šest minut ani bod. A ještě jsme si nechali dát trojku v posledním útoku domácích poté, kdy jsme měli míč v rukou a nechali jsme si ho vyrvat. Ve druhém poločase už nám tak nějak začaly docházet síly. Domácí střídali snad skoro celý svůj ligový tým, zatímco naše opory měly co dělat s presinkem protivníka. Tady jsme si po ztrátách nechali zbytečně dát spoustu bodů. Ale i přes tyto nedostatky jsme se dokázali vždy zvednout a znovu navyšovat náš náskok. Nám uškodilo hlavně to, že Ivo měl nějak brzy 4 fauly, i když mu pravděpodobně domácí stolek faul omylem připsal. Musel celou čtvrtinu sedět a tím pádem naše hra ztratila jednoho z koncových hráčů. Toto je naše obrovská slabina. Zakončovat pod tlakem dokáží jen Tom, Ríša a Ivo. Ostatní přidávají jen minimum bodů. Ale pak se obrana soupeře může soustředit jen na konkrétní hráče a tak jsme bodově slabí. A přitom ty šance tam tentokrát byly. Hlavně Kope se dostal třikrát do situace, kdy byl sám pod košem a kolem něho nikdo nikde a nedal. A když sečteme jen tyto tutovky, dostaneme se na 16-20 bodů, které jsme nedali. To nás stálo výhru. Ale takovýchto zápasů musíme absolvovat co nejvíce. Domácí nás tlačili, skóre vyrovnané a tady se projeví, kdo na co má. Bohužel pro nás, soupeř měl daleko více klidu v zakončení a ty poslední střely proměnil. Na rozdíl od nás.
Je to škoda, mohli jsme být po bídném začátku v Divizi nakonec druzí. Ale naše výkony měly moc kolísavou křivku. Dokázali jsme mimo Příbor porazit každého, ale zároveň vysoko prohrát právě se soupeřem, kterého jsme doma porazili. Bude třeba stabilizovat náš herní projev. V příští sezóně budeme hrát v kategorii U15 pravděpodobně v Divizi (nadregionální soutěže). Odejdou opory Ríša a Kope, naopak přibydou nováčci Pepa, Filip, Erik či Tadeáš. Takže náš kádr se spíše rozšíří. Ale zase jsou to hráči, kteří budou hrát první sezónu, takže to bude pro ně hodně těžké.
Nějak to dopadne...
Autor: Jan Kovařík