BK Krnov

Starší žáci U15 - Nadregionální soutěž

2017-03-24 09:28:46
23.03.2017 BK Krnov U17 - BK Snakes Ostrava B 70:47 (23:5, 35:21, 50:38)
Sestava:Beeldman Tomáš 25bodů (trojky: 0, TH: 1/3, fauly: 1), Santarius Ivo 12bodů (trojky: 0, TH: 2/4, fauly: 1), Martin Křiva 11bodů (trojky: 0, TH: 1/4, fauly: 1), Sysala Matyáš 8bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Jelínek Patrik 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Štěpán Jan 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Bajtek Vítězslav 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Tobiášek Josef 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Šlosárek Filip 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Choma Jakub 2bodů (trojky: 0, TH: 2/2, fauly: 2), Glac Ondřej 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Zouhar Tadeáš 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
IMG_5574.jpgPřed utkáním jsme si mohli zavolat třikrát sláva a to proto, že se poprvé v této sezóně sešel tým kompletní!!! Je to ovšem k zamyšlení, protože od začátku soutěží uplynulo dlouhých téměř šest měsíců. A také fakt, že se na tréninku sejdeme v deseti hráčích maximálně 10x za sezónu je spíše k pláči. Opravdu jen někteří hráči mají snahu účasti na všech tréninzích (za příklad bych dal Paťu či Tomáše). Ostatní se spokojí se dvěma za týden. Ale to je opravdu málo a proto není potenciál tohoto týmu využit. Měli jsme na víc, což mě mrzí, ale bohužel s tím nic nenadělám. Svých problémů mám dost... Ale k zápasu.
Svou fyzickou převahu proti mladším protihráčům jsme předvedli v první čtvrtině, kterou jsme zcela jasně ovládli. Ale je nutno podotknout, že zde hrála ta nejsilnější šestice sestavy našeho družstva. Pak jsme chtěli dát příležitost všem hráčům lavičky stejnoměrně, i když se to moc nedařilo. Ne každý hráč má stejnou výkonnost. Po vystřídání totiž naše hra upadla takovým způsobem, že to bylo až zarážející. Najednou byli bojující hosté lepším týmem, hráli více organizovaně, hráči přesně věděli, kam se v systému mají postavit. To my hrajeme na náhodu, nedokážeme si pořádně přihrát, ztráceli jsme míče při vyvážení na úročnou polovinu. Tady se projevil vysoký driblink rozehrávajících, kteří si proti rychlým protivníkům nedostatečně kryli míč a proto jsme dostávali mnoho laciných košů. O aktivitě soupeře svědčí i výsledky druhé a třetí čtvrtiny, které jsme prohráli 12:16 a 15:17. Hostům se podařilo snížit až na rozdíl 9 bodů, ale více jsme jim nepovolili. Do závěru poslední čtvrtiny jsme už postavili zase dohromady nejsilnější sestavu a na výsledku to bylo okamžitě znát. Poslední desetiminutovku jsme vyhráli 20:9. Ze stavu 54:43 jsme navýšili konečné skóre na rozdíl 23 bodů.
Naším jednoznačným úkolem do příští sezóny bude zapracování dalších hráčů do hry tak, abychom netratili na síle jak v obraně tak i v útoku. V tomto zápase bylo vidět, že se v osobní obraně někteří hráči úplně ztrácí a nevědí jak mají bránit či vypomáhat spoluhráčům. A v útoku jsou zbrklí, neví co hrát, střelbu mají neproduktivní. To je právě důsledek našeho tréninkového procesu, který je pro některé hráče nedostatečný. Že hráči chodí mimo sport ještě na kreslení, hudebku či jazyky to neovlivním. A že z důvodu mých zdravotních problémů nemohu udělat pro tým samostatné soustředění a máme tak oproti soupeřům také velké mínus je bohužel také pravda. Ale trénink 3x týdně je základní minimum. Jsem rád, že někteří kluci už využívají teplejšího počasí a chodí si zahrát na venkovní hřiště. Tady mají velký prostor k postupnému zlepšování. Záleží jen na vás, zda chcete či nikoliv. Pokud ano, bude to jen dobře...
Autor: Jan Kovařík